میلگرد بستر چیست ؟
برای مقاومسازی ساختمان در برابر زلزله از روشهای مختلفی استفاده میشود که یکی از پرکاربردترین این روشها استفاده از میلگرد بستر میباشد. در این مقاله میخواهیم در مورد میلگرد بستر، انواع آن و کاربردهایش صحبت کنیم این میلگردها دارای شیارهای آجدار در سطح خود هستند تا تماس بهتری با ملات یا بتن برقرار کنند. فولاد در طول زمان دچار فرسایش میشود، سطوح این نوع میلگردهای فولادی را با پوششی از جنس روی میپوشانند. این پوشش قابلیت ضد زنگ دارد و باعث افزایش عمر میلگرد و پیشگیری از فرسایش زود هنگام این میلگردها میشود. در نتیجه با این کار، کیفیت و طول عمر میلگرد افزایش پیدا میکند.
جنس میلگرد بستر
با توجه به تعاریف و اطلاعاتی که در مورد میلگرد بستر در مرجعهای گوناگون گفته شده است، جنس این میلگرد از فولاد ضد زنگ باید باشد. همچنین طبق بند 8-4-3-8 از مبحث هشتم مقررات ملی، سیمهای طولی این میلگردها میبایست به طور کامل در دوغاب و یا ملات مدفون شود. این پوشش حداقل باید 16 میلیمتر در نظر گرفته میشود، در صورتی که در معرض هوا یا خاک باشد. اما اگر در معرض هوا یا خاک نباشد، این مقدار میتواند حداقل 13 میلیمتر باشد. همه این نوع میلگردها میبایست از جنس فولاد گالوانیزه (ضد زنگ) باشند. در هنگامی که بنا در معرض هوا یا خاک باشد یا اینکه در دیوارهای داخلی که در شرایطی هستند که متوسط رطوبت نسبی بیشتر از 75% باشند، باید حتماً بوسیله روکش گالوانیزه یا اپوکسی در مقابل خوردگی محافظت شوند.
مزایای استفاده از میلگرد بستر
🔰 همانگونه که اشاره شد مهمترین مزیت این نوع میلگرد، افزایش ایمنی و دوام ساختمان است؛ زیرا موجب بیشتر شدن مقاومت برشی دیوارها میشود، بنابراین استفاده از میلگرد بستر در شرایط خاص، استحکام ساختمان را بالا میبرد.
🔰 یکی دیگر از مزایای میلگرد بستر، جداسازی دیوارها و ستونها است. عدم نیاز به دوغاب در هنگام دیوارکشی، نکته مثبت دیگر در مورد استفاده از میلگرد بستر است. 🔰 به طور کلی، بهرهگیری از این نوع میلگرد منجر به افزایش مقاومت سازه در برابر زلزله میشود و با استفاده از این محصول استحکام دیوارها به میزان قابل توجهی افزایش مییابد. از طریق میلگرد بستر دیوار، دیوارهای متقاطع به یکدیگر متصل میشوند.